Waar ben ik nou weer aan begonnen...
Door: Marcelin
Blijf op de hoogte en volg Marcelin
25 April 2009 | Nederland, Amersfoort
Ter voorbereiding ben ik bezig met een poging Nepalees te leren. En dat, kan ik wel zeggen, valt nog niet mee. Enorme hoeveelheden medeklinkers en bijna net zoveel klinkers. Afwijkende grammatica regels. Verleden tijden die iets anders betekenen dan ik vroeger op school heb geleerd. Een zinsbouw die volledig anders is dan ik gewend ben.
Maar vooral het schrift. Een lange streep, met daaronder fliebertjes. Een heleboel verschillende fliebertjes, die ik niet uit elkaar kan houden. Als ik denk er een te herkennen blijkt het toch weer een andere te zijn. Een b in plaats van een k. Of zoiets. En er is een regel dat na een g geen a wordt geschreven, maar een heel klein flupje boven de lijn. Maar het kan ook andersom zijn, dat er geen p na de e geschreven wordt. Ik tuur en snap het niet.
Mijn studieboek ben ik nu alweer drie dagen kwijt. Ik moet ook ineens heel veel werken. Maar daarmee leer ik geen Nepalees, en dat wilde ik toch zo graag?
28 April 2009 - 07:01
Mayo:
hmmm, bestaat er geen fonetische versie van die taal? de marokkanen hebben tminste geen 'officieel schrift'maar naast het klassiek arabisch gewoon lekkere lettertjes die wij kennen.
Voor hen misschien onhandig maar voor de leerling wel zo prettig want de klinkers mag je letterlijk zelf invullen! een a of een e of een o, whatever:)) (al is de officiele klankenleer net zo ingewikkeld als jij beschrijft...) dus van iemand gewooon spreekles krijgen is denk ik "makkelijker" dan het via een boek te doen?? suc6! xmayo -
27 Mei 2009 - 06:37
Ocky:
Hoi Marcelin.
Het was gisteren leuk om je te zien en je te spreken hoe en wat in het Maitri griha huis we zijn blij met je daat dat voel ik nu al.
Wat je wat mee kunt nemen. Misschien kun je dat nog wat vezamelen voor je weg gaat Grote lego stenen het hoeft natuurlijk niet dat merk te zijn,die zijn ook wat lichter van gewicht.
Met T-Shirts voor jongens zijn ze ook blij mee Veel leifs en succes Ik hoor het nog wel. Groetjes ocky