de voorbereidingen gaan weer verder
Door: Marcelin
Blijf op de hoogte en volg Marcelin
05 Maart 2009 | Nederland, Amersfoort
En ik ga op jacht... naar geld! Wie wat cash kan missen voor Maitri Griha mag dat op mijn rekening storten (M. ter Horst, rek nr 5677063, IN, ovv Nepal)
Of ik ook spullen mee wil nemen weet ik nog niet. Ocky, een Nederlandse verpleegkundige die ook bij dit project betrokken is, is vandaag naar Nepal vertrokken en zal navragen waar behoefte aan is. Zij laat dat weer aan mij weten. Daar horen jullie meer over!
Mijn indruk is dat de Nepalezen die dit project hebben opgericht heel goed weten wat ze willen, heel veel ideeën hebben en heel weinig middelen. Ook is de samenleving niet erg gericht op integratie van mensen met een beperking. Ouders van kinderen met een beperking kunnen nergens terecht, en hebben zelf geen idee hoe ze met de handicap van hun kind om kunnen gaan. Veel kinderen met een beperking worden dan ook niet oud. Of ze worden te vondeling gelegd. Of ze moeten zich maar op straat zien te redden.
Behalve een tehuis voor de kinderen wil Maitri Griha ook ondersteuning bieden aan de ouders. Net als bij Amerpoort, de organisatie waar ik voor werk, is het uitgangspunt dat kinderen bij voorkeur bij hun ouders moeten wonen, maar dat kan nou eenmaal niet altijd. Vanuit Maitri Griha zijn 3 jongens weer bij hun ouders gaan wonen.
De komende tijd ook maar eens gaan overleggen via de mail wat ik kan gaan doen om de jongens en hun ouders te helpen.
Jullie horen het allemaal wel!
Groetjes Marcelin
28 Maart 2009 - 10:32
Mayo:
hi marce, da klinkt goe joh!! ik zit al steeds t denke waarom j n feesie geeft:)) heeft dat met een "vertrek" t make???
ik hoor het vanavond wel hihi mayo